TOP Young Professionals in zorg en welzijn

12-02-2014

Talentvolle Young Professionals zijn essentieel voor het vormgeven van de zorg- en welzijnsorganisatie van de toekomst. Jonge, ambitieuze, hoogopgeleide medewerkers zijn met hun frisse blik en enthousiasme enorm waardevol! In tijden van bezuinigingen is dit een kwetsbare groep. Maar willen zorg- en welzijnsorganisaties vernieuwen, dan zijn deze enthousiaste en talentvolle professionals hard nodig.

Het Transvorm Ontwikkel Programma (TOP) is een initiatief van Transvorm in samenwerking met Broosz en is een belangrijke impuls voor de ontwikkeling van talentvolle Young Professionals in de zorg- of welzijnssector. In het TOP staan persoonlijke ontwikkeling en Nieuw Organiseren centraal. In een programma van 5 inspirerende en motiverende bijeenkomsten en een afsluitend programma krijgen de Young Professionals een impuls voor ontwikkeling met als doel bewustwording van zijn/haar eigen rol en invloedssfeer. Doordat de deelnemers van het TOP vanuit verschillende werkvelden ervaring uitwisselen is dit een waardevol leernetwerk en maakt dat je niet alleen mét elkaar leert maar ook ván elkaar.

Het slot van de 2e editie van het TOP vond plaats in september 2014. In het voorjaar van 2015 starten we weer met een nieuwe editie. Voor meer informatie kun je contact met opnemen met programmaregisseur Georgette Kempink. Young Professionals van alle organisaties in zorg en welzijn zijn welkom deel te nemen!

Interessant om te lezen zijn de blogs die geschreven zijn naar aanleiding van de 1e en 2e editie van het TOP: Rianne van den Heuvel (deelnemer) heeft een essay geschreven als onderdeel van het jaarbericht van de Provinciale Raad Gezondheid, lees hier. Het blog van Joost Morssinkhof (deelnemer) is opgenomen in de Oratie van Prof. dr. Robbert Huijsman, lees hier. Verder kunnen je hier het blog ‘A call to action’ van Mathijs Martens lezen, persoonlijk begeleider bij RIBW Brabant. En hier blog ‘Beyond the F*** It’ van Sonja Timmermans, woonbegeleider onzelfstandig bij SMO Traverse.

Deelnemer over het TOP:
“Missie, Collegiale Coaching, Social Media, Invloed, Speldenprikken en als afsluiter en heus “Worldcafé.” Wat een weken zijn er voorbij gegaan! Bijna allemaal voor mij nieuwe begrippen, die me heel erg ver hebben gebracht. Naast een nieuwe “collectie” aan mooie begrippen en werkwijzen ben ik blij verast door het aantal gepassioneerde en ambitieuze jongeren die deel hebben genomen aan het programma”.

Deelnemer over het TOP:
“Hetgeen mij de afgelopen maanden tijdens TOP het meest heeft geïnspireerd is het Nieuw Organiseren. Toen de term Nieuw Organiseren werd uitgelegd ontstond bij mij een positieve ‘vibe’ om hier iets mee te gaan doen. Ik ben gaan nadenken hoe wij als professionals zelf al het een en ander op kunnen pakken en niet altijd maar afwachten”.