Broosz Publicaties

Broosz is naast het faciliteren van ontwikkelprocessen ook actief betrokken bij kwalitatieve onderzoeksprojecten. Dit altijd door het organiseren van dialogen en het verzamelen van ervaringsverhalen. Zie hieronder een overzicht van onze publicaties, inspirerende webinars en artikelen.

BESTEL DOORLEVEN VAN NIEUW ORGANISEREN

Het slotstuk van de Broosz trilogie over Nieuw Organiseren ziet het licht! Een rijk gezelschap van deelnemers aan de Community of Practice Nieuw Organiseren vertrouwden hun persoonlijke ervaringen toe aan elkaar en aan het papier. Ondersteund door collega’s van Broosz, Guido van de Wiel en voorzien van duiding door Jan Smit en diverse vooruitdenkers uit… Lees verder »

Hoe Werken Volgens De Bedoeling? Ons vakmanschap in ontwikkeling. (2019)

Publicatie Hoe Werken Volgens de Bedoeling?

Deze publicatie schetst de zoektocht naar het gaan werken vanuit de bedoeling, waar de gemeente Apeldoorn naartoe beweegt. De publicatie is ontstaan in co-creatie, naar aanleiding van een door Broosz gefaciliteerde leerbijeenkomst. In de publicatie staan diverse ervaringsverhalen van pioniers die hun werk anders proberen te doen. Verhalen over ‘hoe het ècht gaat’, wanneer je kiest… Lees verder »

Bezielde Professionals & Pionierende Wethouders. (3e druk, 2018)

Publicatie Bezielde Professionals en Pionierende Wethouders

De 3e druk van ‘Bezielde Professionals & Pionierende Wethouders. Transformatie van de zorg voor de jeugd in zicht?’. Deze publicatie kwam in 2016 tot stand in opdracht van Stichting Innovatie Jeugdzorg naar aanleiding van actie-onderzoek van Jan Smit. Hoe staat het met de transformatie van de zorg voor de jeugd, nu de transitie is gerealiseerd?… Lees verder »

De binnenkant van Nieuw Organiseren. (2018)

Binnenkant van Nieuw Organiseren

Deze publicatie bevat een weerslag van de lessen en inzichten uit de tweede Broosz Community of Practice Nieuw Organiseren. Het gaat hier om een leernetwerk van pioniers die ieder in hun eigen context aan het experimenteren zijn met nieuw en anders organiseren vanuit een meer humaan organiseerparadigma. Lees hier enkele hoofdstukken, of bestel. Publicatie De… Lees verder »

Webinars

Regelmatig organiseren wij inspirerende webinars. Kijk er hier enkele terug:

Transformeren? Anders organiseren, anders besturen, volhouden vanuit visie! Met zorgbestuurders Fieke van Deutekom en Ruth Maas en tweede kamerlid René Peters (2020)

Pionieren naar Nieuw Organiseren. Met Lenette Schuijt (2015)

Artikelen

Vanuit Broosz verschenen onder andere deze artikelen:

 

Ben je geïnspireerd, of wil je meer informatie? Neem dan neem contact met ons op.