Nieuw Organiseren? Herijk je morele kompas!

Beweging in Leiderschap en Nieuw Organiseren
Beweging in Leiderschap en Nieuw Organiseren
Nieuw Organiseren? Herijk je morele kompas!
Loading
/

In deze podcast gaat Georgette Kempink in gesprek met Jan Smit over de ethische aspecten van werken en organiseren in zorg en welzijn. Smit stelt dat in de Bedrijfskunde van de afgelopen decennia de morele dimensie van werken en organiseren buiten spel is gezet. Zorg en welzijn zijn echter ten diepste moreel van aard. En organiseren gaat altijd gepaard met morele aannames of uitgangspunten. Smit daagt, vanuit zijn ervaring als organisatieadviseur en zijn achtergrond als ethicus, bestuurders en managers uit hun eigen morele kompas te herijken aan de hand van vier fundamentele vragen. Daarmee biedt hij een houvast voor de humanisering van zorg en welzijn. 

Deze podcast is onderdeel van het inspiratieprogramma Beweging in Leiderschap en Nieuw Organiseren. Voor meer informatie ga naar: https://www.broosz.nl/ontdek-ons-programma-voor-leiders-in-zorg-en-welzijn/.

Het programma is een initiatief van Movimento en Broosz.

Aanbeveling:

Dit programma geeft woorden aan iets wat ik ergens al wist en voelde. Het gedachtegoed, de ervaring van medebestuurders en medeparticipanten en de rijke kennis en ervaring van de begeleiders geven me houvast en maken gretig om hiermee aan de gang te gaan. Tip: doe dit met collega’s. Dan komt er iets in beweging!
Nieske Blaauw, directeur Welzijn Vianen

(muziek door MichaelKobrin van Pixabay)