Inspiratieprogramma voor leiders in zorg & welzijn

Nieuwe data Inspiratieprogramma voor leiders in zorg & welzijn!

Ben jij bestuurder of manager in zorg en welzijn? Ben je toe aan een inspirerende en leerzame time-out? Dan is ons inspiratieprogramma ‘Beweging in Leiderschap & Nieuw Organiseren‘ wellicht passend voor jou. Het is bedoeld voor leiders die vinden dat een transformatie in de zorg en welzijn onvermijdelijk is. Hoe die noodzakelijke veranderingen van de grond te krijgen of verder door te zetten is nog wel een zoektocht. Er zijn nieuwe data: je kunt starten in september 2022 of maart 2023. Voor meer info download direct onze brochure. Direct aanmelden kan ook via aanmelden@broosz.nl.

Leiderschap & Nieuw Organiseren

Het programma is passend voor hen die zich in beperkte tijd willen (her)oriënteren en verdiepen in de kern van het gedachtegoed van Nieuw (Rijnlands) Organiseren én die open staan voor reflectie en zelfonderzoek met betrekking tot hun eigen rol als leider en de uitdagingen waar ze voor staan. Je krijgt zicht op die factoren van managementdenken die de vernieuwing van welzijn en zorg in de weg staan en legt in korte tijd een stevig fundament voor Nieuw Organiseren, gekoppeld aan je eigen praktijk. Je onderzoekt daarnaast wat de nieuwe veranderkunde die ermee verbonden is voor jou als mens en leider betekent. Verder ga je samen met andere bestuurders en managers aan de slag met je eigen vraagstukken. Reflecteren op je eigen morele kompas waarmee je jouw koers op weg naar een meer humane zorg steviger kunt doorzetten is ook onderdeel.

Ervaren bestuurders doen mee

De route weg uit het vastgelopen managementparadigma gaat niet over rozen. Het unieke aan dit programma is dat ervaren verschilmakers en leiders uit zorg en welzijn een belangrijke rol spelen in het programma en hun verhaal delen. Zo ontstaat een sterk ‘van, voor en door’ karakter. Het programma bestaat uit drie modules van een etmaal met telkens een Diner Pensant, een overnachting op een locatie in het midden van het land, en een dag met ruimte voor verdere verdieping en reflectie. Er is ruimte voor maximaal 10 deelnemers.

Ervaringen van deelnemers

In september start alweer de derde editie! En in het voorjaar van 2023 hebben we ook nieuwe data gepland. Verschillende leiders uit zorg & welzijn hebben al deel uitgemaakt van dit unieke programma, waar we best wel een beetje trots op zijn. We hebben een aantal deelnemers gevraagd hun ervaringen te delen:

‘Ik heb op een hele prettige manier veel kennis opgedaan over het gedachtegoed van Nieuw Organiseren. De sessies met de begeleiders en de gesprekken met ‘ambassadeurs’ en ervaringsdeskundigen waren een unieke ervaring. Dit heeft mij, meer dan ik van tevoren had kunnen vermoeden, geholpen aan ideeën over hoe nieuw organiseren in mijn organisatie kan groeien.’

Michiel Hoek, manager klant & organisatie Noorderbreedte

‘Dit programma geeft woorden aan iets wat ik ergens al wist en voelde. Het gedachtegoed, de ervaring van medebestuurders en medeparticipanten en de rijke kennis en ervaring van de begeleiders geven me houvast en maken gretig om hiermee aan de gang te gaan. Tip: doe dit met collega’s. Dan komt er iets in beweging!’

Nieske Blaauw, directeur Welzijn Vianen

Samenwerking met Movimento

Zoals eerder aangekondigd hebben Movimento & Broosz samen het programma Beweging in Leiderschap & Nieuw Organiseren ontwikkeld. Lees hier het interview met twee van de vier initiatiefnemers, Astrid Booij (Movimento) Liewers en Jan Smit (Broosz), over hun ambitie met dit initiatief.

Meer informatie en aanmelden

Nieuwsgierig geworden? Download hieronder onze brochure voor meer informatie over data, opzet van het programma, de gasten en de kosten. Direct aanmelden kan via aanmelden@broosz.nl. Ook voor vragen kun je hier terecht.

Download hier direct de brochure.