Ontdek ons programma voor Leiders in Zorg en Welzijn

22-06-2023

Wij zijn de programmamakers van het inspiratieprogramma “Beweging in Leiderschap & Nieuw Organiseren” en kondigen hierbij de start van de 4e editie in oktober 2023 aan. Programma voor bestuurders, managers en toezichthouders in zorg en welzijn. We geloven dat vernieuwing en transformatie onvermijdelijk zijn in zorg en welzijn. Dit programma is ontworpen om leiders te ondersteunen bij het verkrijgen van nieuwe inzichten en het nemen van concrete stappen om die verandering te doorgronden en te realiseren. Download onze brochure voor alle informatie.

Wat maakt dit programma zo bijzonder?

Allereerst willen we benadrukken dat we al jaren nauw betrokken zijn bij de zorg- en welzijnssector. We begrijpen de complexiteit en de unieke uitdagingen waar je mee te maken hebt. Dit stelt ons in staat om een programma te bieden dat echt aansluit bij je behoeften. Daarnaast hebben we ervaren bestuurders en toezichthouders uit de zorg- en welzijnssector betrokken bij dit programma. Zij delen hun persoonlijke verhalen, ervaringen en kennis, waardoor je diepgaand inzicht krijgt in waar ze inhoudelijk voor staan, wat menselijk organiseren voor hen betekent, hoe ze jarenlang volhardend werken aan verandering en ontwikkeling, wat leiderschap daarin voor hen betekent en wat dat van henzelf vraagt. Het programma biedt een diepgaande verkenning van Nieuw (Rijnlands) Organiseren.

We gaan samen met alle deelnemers de kernprincipes van vernieuwend organiseren verkennen en bieden inzicht in de managementfactoren die de vernieuwing in de weg staan. We zorgen voor een stevig fundament waarmee je direct aan de slag kunt gaan in je eigen praktijk. Dit programma is niet alleen gericht op organisatorische verandering, maar ook op persoonlijke groei en het herijken van je morele kompas.

Programmaoverzicht en aanpak

Het programma bestaat uit drie modules, elk van een etmaal. Met voldoende tijd tussendoor voor een ‘deep dive’ in essentiële literatuur en podcasts. Met een maximum van 10 deelnemers is er ruimte voor individuele aandacht en diepgaande discussies. We willen een veilige en vertrouwelijke omgeving creëren waarin openlijk gedeeld en geleerd kan worden.

Astrid Booij Lieuwers en Erik Sprang van Movimento Zorg zijn mede-initiatiefnemers. Zij zijn goed op de hoogte van wat er speelt in de sector en houden zich bezig met de werving en selectie van leiders in zorg en welzijn en hebben veel aandacht voor leiderschapsontwikkeling. Zij sluiten altijd aan bij de ‘diner pensants’ om hun actuele ervaringen uit het veld te delen.

Ervaringen van deelnemers:

We hebben gezien hoe dit programma een krachtige impuls kan geven aan het leiderschap van deelnemers. Eerdere deelnemers hebben het programma als inspirerend en blikverruimend ervaren. Ze hebben concrete ideeën opgedaan over hoe ze vernieuwing kunnen stimuleren binnen hun organisaties. Hier zijn enkele reacties:

“Inspirerend en blikverruimend! Juist in deze tijden waarin ‘oude oplossingen’ niet langer voldoen, vult het programma een behoefte aan nieuwe inzichten en denkkaders.”
– Leny Braks, manager Het Spectrum en Toezichthouder in diverse zorginstellingen

“Het gedachtegoed, de ervaring van medebestuurders en medeparticipanten en de rijke kennis en ervaring van de begeleiders geven me houvast en maken me gretig om hiermee aan de gang te gaan.”
– Nieske Blaauw, directeur-bestuurder BindkrachtVHL

“Ik heb op een prettige manier veel kennis opgedaan over het gedachtegoed van Nieuw Organiseren. Dit heeft mij geholpen aan ideeën over hoe nieuw organiseren in mijn organisatie kan groeien.”
– Michiel Hoek, manager klant & organisatie Noorderbreedte

Praktische informatie en aanmelding

De 4e editie start in oktober 2023. Je kunt je nu aanmelden. Als je je vóór 15 juli 2023 inschrijft, profiteer je van een vroegboekkorting van 10%.

Data:

  • vrijdag 6 oktober 2023: 15.00 – 17.00 uur (online start)
  • donderdag 26 oktober 2023: 17.00 uur tot vrijdag 27 oktober 17.00 uur (module 1) – op locatie
  • donderdag 30 november 2023:17.00 uur tot vrijdag 1 december 17.00 uur (module 2) – op locatie
  • donderdag 11 januari 2024: 17.00 uur tot vrijdag 12 januari 17.00 uur (slotmodule) – op locatie

Dit is een unieke kans om jezelf verder te ontwikkelen als leider en een nieuwe impuls te geven aan jouw organisatie. Schrijf je vandaag nog in en ontdek samen met ons de nieuwe mogelijkheden en denkkaders in de zorg- en welzijnssector. Samen kunnen we de transformatie realiseren die zo nodig is.

Meer informatie vind je ook in onze brochure. Inschrijven kan via aanmelden@broosz.nl. Ook als je vragen hebt kun je ons mailen.

Met inspirerende groeten,

Jan Smit & Georgette Kempink