DOE MEE MET COMMUNITY OF PRACTICE NIEUW ORGANISEREN!

13-08-2018

Op 13 september 2018 gaat de Broosz Community of Practice Nieuw Organiseren van start met een nieuwe groep pioniers! Verschillende sectoren zijn al vertegenwoordigd waaronder: ouderenzorg, jeugdgezondheidszorg, onderwijs, welzijn en gemeente. Pioniers uit o.a. Zorgaccent, CJGRijnmond, Versa Welzijn, Deltion College, Stichting Wijkteams Arnhem, ZZG Zorggroep de Globe en diverse gemeenten hebben zich al aangemeld. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar! We richten ons specifiek op activistische doeners in het publiek en sociaal domein. Maak jij je hard voor een andere manier van organiseren en wil je graag geïnspireerd blijven bijdragen aan de transformatie? Wil jij nog verder afkicken van controle, regels, beheersen, sturen en ben jij ook op zoek naar de menselijke maat in jouw werk en organisatie? Wil je jouw weg verder doorzetten, je graag verbinden met medepioniers èn …. ben je bereid jouw praktijkkennis en ervaring te delen? Schrijf je dan in en doe mee door een mail te sturen naar georgette@broosz.nl.

Ben jij gegrepen door een andere kijk op organiseren?

Als pionier en activistische doener ben je overtuigd dat organiseren anders kan. De beweging gaande houden in een wereld die veelal nog gedomineerd wordt door de klassieke manier van organiseren kost je soms veel energie, vraagt om uithoudingsvermogen en veel creativiteit. Naast het delen van praktijkkennis en leren van anderen heb je ook behoefte aan de inspiratie van de denkbeelden van schrijvers en denkers zoals Jaap Peters, Wouter Hart, Laloux, Lenette Schuijt etc. Herkenbaar? In de CoP ontmoet je mensen die eenzelfde zoektocht hebben. Om gevoed te blijven door de denkers van NU organiseren we elk jaar een interactief online Webinar met een relevante spreker. Hieronder hebben we op een rij gezet wat je van ons kan verwachten en wat we van jou als deelnemer verwachten.

Wat kan je van ons verwachten?

 • we spreken je graag in een persoonlijk intakegesprek
 • we faciliteren 9 bijeenkomsten inclusief startdag met aandacht voor de fundamenten van anders, nieuw (Rijnlands) organiseren. We creëren een context waar het leren centraal staat door middel van kennis- en ervaringsuitwisseling, casuïstiek besprekingen, onderling advies, dialogen, presentaties en theoretische en praktische kennis uit de Broosz werkgemeenschap en we eindigen met een slotsessie met kerninzichten
 • we bieden relevante theoretische onderbouwing mede door het organiseren van een online webinar(s)
 • we verzamelen de praktijkverhalen van iedereen en brengen in samenwerking met de community en met redacteur Guido van de Wiel en tevens onze schrijfcoach de verhalen naar buiten (publicatie)
 • we zijn beschikbaar als sparringpartner voor jouw veranderpraktijk

Wat verwachten we van jou?

 • bereidheid om jouw praktijkkennis te delen en casuïstiek in te brengen
 • van harte willen bijdragen aan vraagstukken en dillemma’s van andere pioniers
 • enthousiasme met betrekking tot het delen van kennis voor een breder publiek  (middels een publicatie)
 • het mogelijk kunnen ontvangen en hosten van een groep van ongeveer 15-20 mensen (éénmalig)

Data 2018-2020

 • Donderdag 13 september 2018 10:00 – 17.00 uur START
 • Donderdag 29 november 2018 13:00 – 18:00 uur
 • Donderdag 07 februari 2019 13:00 – 18:00 uur
 • Donderdag 18 april 2019 13:00 – 18:00 uur
 • Donderdag 27 juni 2019 10:00 – 17:00 uur
 • Donderdag 26 september 2019 13:00 – 18:00 uur
 • Donderdag 12 december 2019 13:00 – 18:00 uur
 • Donderdag 05 maart 2020 13:00 – 18:00 uur
 • Donderdag 28 mei 2020 13:00 – 18:00 uur SLOT

* Webinars worden op een later moment gepland

Kosten

Per individuele deelnemer: € 1.975,- (excl. catering en locatiekosten). Broosz is door het CRKBO geregistreerd als instelling voor kort beroepsonderwijs en is derhalve vrijgesteld van BTW).

Broosz

De werkpraktijk van Broosz is het ondersteunen van toezichthouders, bestuurders, leidinggevenden en professionals die op zoek zijn naar de menselijke maat in hun eigen organisatie. Dit doen we door allereerst concreet bij te dragen aan deze verandering op de werkvloer en in de bestuurskamer. Daarnaast initiëren we leernetwerken, doen we graag (veld)onderzoek, grijpen we iedere kans aan om innovatieve samenwerkingsvormen uit te proberen of verder door te zetten. Wil je ons eerst beter leren kennen? Dat kan altijd. We kunnen ergens afspreken voor een kop koffie of je bent ook van harte welkom bij ons in Arnhem aan het Transformatorplein 6. Hartelijke groet, Team Broosz.

Op 15 maart 2018 is de publicatie ‘De binnenkant van Nieuw Organiseren’ verschenen. In de binnenkant van Nieuw Organiseren staan de ervaringsverhalen van de participanten van de tweede Broosz Community of Practice opgetekend. De binnenkant van Nieuw Organiseren is het vervolg op Pionieren naar Nieuw Organiseren. Geïnteresseerd? Klik hier en bestel alvast Pionieren naar Nieuw Organiseren.