Broosz Webinar Terugkijklink

Terugkijken webinar met drie vernieuwende bestuurders

Op 20 januari j.l. organiseerde Broosz het anderhalf uur durende webinar ‘Transformeren? Anders organiseren, anders besturen, volhouden vanuit visie!’. Je kunt nu de uitzending terugkijken met ervaren pioniers en bestuurders Ruth Maas, Fieke van Deutekom en René Peters.

Kijk hier het webinar terug.

Rijnlandse principes als uitgangspunt.

Jan Smit van Broosz gaat in gesprek met deze drie bestuurders die de Rijnlandse principes al enige jaren impliciet of expliciet als uitgangspunt nemen voor hun handelen in zorg en politiek. En die daarmee het verschil aan het maken zijn.

  • Ruth Maas, bestuurder van Zorgcentra de Betuwe is uitgeroepen tot Rijnlander van het jaar 2019. Zij maakte de overstap van een hiërarchische structuur naar de Rijnlandse manier van denken en werken waarbij professionals volop de ruimte krijgen. 
  • Fieke van Deutekom, bestuurder van zorgorganisatie Kalorama is ook volop actief met deze transformatie. Ze werd geraakt door de beknelling waarin ze zorgprofessionals aantrof bij haar aantreden en koos ook voor het Rijnlandse gedachtengoed.
  • René Peters is politicus en sinds 2017 lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Daarvoor was hij leraar, bestuurder en wethouder in Oss. Peters is woordvoerder op de volgende terreinen: armoedebeleid, schuldhulpverlening, jeugdzorg, jeugdreclassering en kinderbescherming. De missie van Peters is om die echte werkelijkheid naar Den Haag te brengen.

Wat drijft deze bestuurders? Aan welke principes en waarden houden zij zich vast? Welke leerervaringen over veranderen en volhouden blijven hen bij? En welke gevolgen heeft de keuze voor een ander perspectief voor de zorg, voor burgers en voor deze bestuurders zelf? Over deze en andere vragen, ook van de kijkers, gingen zij het gesprek aan.

Reacties van kijkers

Enkele reacties van kijkers op het webinar: ‘fijne interactie’, ’open en eerlijk verhaal’, ‘interessant en leerzaam’, ‘Geeft een brede inkijk in het Rijnlands organiseren’, en over de gasten: ‘mooie variatie van zorg en politiek’, ‘mensen met lef’, ‘openheid van Ruth en Fieke’, en ‘een verfrissende kijk van René’.

Kijk de uitzending terug!

Heb je het webinar gemist, wil je het nog eens bekijken of delen met anderen? Dat kan via onderstaande link. Zoals de vorige keer, gaan we vertrouwelijk om met je gegevens en ontvang je geen ongewenste reclame.

Kijk hier het webinar terug.

Vragen & Interesse

Heb je naar aanleiding van het webinar vragen, of wil je meer weten over wie we zijn en wat we doen vanuit Broosz? Stuur dan een mail naar info@broosz.nl en we nemen contact met je op. We maken graag kennis en helpen je altijd een stap verder op weg.