Changing the GAME | Expeditie Jeugdzorg Anders

09-03-2015

De Associatie voor Jeugd is begin 2015 met steun van de FCB het initiatief Changing the GAME | Expeditie Jeugdzorg Anders gestart. Jan Smit en Georgette Kempink van Broosz zijn verantwoordelijk geweest voor het ontwerp en de begeleiding. Teams van professionals en bestuurders uit acht verschillende organisaties hebben mee gedaan met deze ervaringsgerichte expeditie gericht op concrete, vernieuwende en betekenisvolle acties in de richting van Nieuw Organiseren in de zorg voor de jeugd.

Krachtige nieuwe initiatieven

Tijdens deze editie van Changing the GAME hebben ambitieuze professionals samen de vernieuwing van de zorg voor de jeugd binnen hun eigen context een stap verder gebracht. Teams van Spirit, Cardea, Youké, Teylingereind, Lindenhout, Juzt, Jarabee en FlexusJeugdplein hebben mee gedaan! Iedereen is bezig met vernieuwingen in de zorg voor de jeugd, elk in zijn eigen context en met eigen uitdagingen. Met dit initiatief is kennis en ervaring gedeeld worden en kunnen krachtige nieuwe initiatieven ontstaan die bijdragen aan een succesvolle transformatie van de betrokken organisaties die meedoen.

Nieuw Organiseren als fundament

Transformatie vraagt om voorlopers en getalenteerde vernieuwers uit de praktijk van alledag. Het bedenken en het concretiseren van nieuwe ideeën kost tijd, aandacht en durf. Changing the GAME is een expeditie waarbij Nieuw Organiseren een belangrijk fundament vormt. Het leren over veranderen en transformeren door te doen vormt een belangrijke basis. De veranderpraktijk van de professional staat centraal.

De reisverhalen

De looptijd van deze expeditie is 9 maanden geweest. Klik hier voor een filmpje met een impressie van de expeditie. Broosz ondersteund met  Changing the GAME meerdere organisaties en instellingen. Meer informatie is te vinden op de website www.changing-the-game.nl. Of neem contact met ons op.