Welzijnswerk op zijn Rijnlands – een interview met Nieske Blaauw en Saskia Smeenk, bestuurders in welzijn

In deze aflevering gaat Jan Smit in gesprek met bestuurders Nieske Blaauw en Saskia Smeenk over hoe zij vanuit een Rijnlandse besturingsfilosofie hun welzijnsorganisaties fuseren en hun rol pakken als samenwerkingspartner van de gemeente. Deze podcast is onderdeel van het inspiratieprogramma Beweging in Leiderschap en Nieuw Organiseren. Voor meer informatie: https://www.broosz.nl/leiderschap-nieuw-organiseren/. Ben jij bestuurder of… Lees verder »

Aanzet tot een andere kijk op organisatieverandering – een interview met Georgette Kempink en Jan Smit van Broosz

In deze aflevering gaat Tim Hirschler (Broosz) in gesprek met collega’s Georgette Kempink en Jan Smit. Beiden spannen zich al ruim twee decennia in om een humane manier van organiseren en veranderen te ondersteunen. Deze podcast is onderdeel van het inspiratieprogramma Beweging in Leiderschap en Nieuw Organiseren. Meer informatie: https://www.broosz.nl/leiderschap-nieuw-organiseren/. Jan gaat in het op… Lees verder »

Wil je het goede doen? Stop met managementdenken! – Een interview met Jan Smit van Broosz, over de fundamenten van Rijnlands Organiseren als alternatief.

In deze aflevering gaat Tim Hirschler (Broosz) in gesprek met collega Jan Smit. Jan zet zich ruim 20 jaar in om vernieuwers in het sociaal- en publiek domein te ondersteunen op hun weg naar een meer humane manier van organiseren. Deze podcast is onderdeel van het inspiratieprogramma Beweging in Leiderschap en Nieuw Organiseren. Meer informatie:… Lees verder »

Betekenisvol leven en werken? Organiseren vanuit vertrouwen! – een interview met Inge Borghuis, bestuurder van Amstelring.

In deze aflevering gaat Jan Smit (Broosz) in gesprek met Inge Borghuis over hoe zij vanuit een Rijnlandse besturingsfilosofie al negen jaar sturing geeft aan zorgorganisatie Amstelring en wat dat van haar leiderschap vraagt. Deze podcast is onderdeel van het inspiratieprogramma Beweging in Leiderschap en Nieuw Organiseren. Voor meer informatie: https://www.broosz.nl/leiderschap-nieuw-organiseren/. Ben jij bestuurder of… Lees verder »

Beweging in Leiderschap en Nieuw Organiseren Podcast trailer

Welkom bij deze Podcast! De afgelopen jaren heeft Nieuw Organiseren in zorg en welzijn terrein gewonnen, maar er is nog een wereld te winnen. In deze podcast hoor je verhalen van bestuurders en veranderaars die hiermee bezig zijn. Deze podcast is verbonden aan het gelijknamige inspiratieprogramma voor bestuurders en managers uit zorg en welzijn: https://www.broosz.nl/leiderschap-nieuw-organiseren/…. Lees verder »