Community of Practice Nieuw Organiseren

02-02-2014

Bent u al bezig met Nieuw Organiseren? Jan Smit en Georgette Kempink van Broosz zijn samen met Sonia Sjollema van Stichting NSvP – Innovatief in Werk initiatiefnemers van de Community of Practice Nieuw Organiseren. De missie van dit leernetwerk is om pioniers van Nieuw Organiseren vanuit verschillende sectoren, met verschillende rollen met elkaar te verbinden. Om elkaar te inspireren, te versterken waar nodig en om de beweging richting Nieuw Organiseren verder door te zetten in de eigen werkomgeving. Daarnaast brengt de Community of Practice nieuwe inzichten naar buiten die interessant zijn voor iedereen die bezig is met een soortgelijke transformatie.

Participanten
We zijn zeer verheugd over de participanten die zich tot nu toe hebben aangemeld:

  • het ABC Onderwijsadviseurs
  • ING Nederland
  • Gemeente Zwolle
  • GGD West-Brabant
  • Spirit Jeugd en Opvoedhulp
  • Youké Sterke Jeugd
  • Vivium Zorggroep
  • Menzis Zorgverzekeraar

Alle deelnemers uit deze organisaties zijn bezig met de beweging naar Nieuw Organiseren op een of andere manier te realiseren, elk in zijn eigen context en met eigen specifieke uitdagingen. Daarmee is een rijk en divers veld vertegenwoordigd.

Data 2014 en 2015
De Community of Practice heeft een looptijd van minimaal 2 jaar en is op 20 maart 2014  van start gegaan. Voor informatie over de andere data en tijden kunt U contact met ons opnemen. In 2016 zal er een vervolg zijn op dit initiatief en de ambitie is om dit leernetwerk door te zetten met pioniers.

Webinar
Op 19 juni 2014 was het eerste live Webinar dat voor en door de Community of Practice is vormgegeven en waar Jaap Peters te gast was. Lees hier het persoonlijke blog van Jaap over zijn ‘First Webinar’ en kijk hier voor een fotoreportage ‘behind the scenes’. Op 22 september 2015 zal een tweede Webinar plaatsvinden met Lenette Schuijt.

Inspiratie
Lees artikelen ‘Naar nieuw organiseren: praktijkkennis is een must’  en ‘Community of Practice Nieuw Organiseren van start!’ van Jan Smit en Georgette Kempink. En interviews met pioniers: ‘Schroeven losgedraaid op weg naar zelfsturing‘ en ‘Duurzaam organiseren binnen de ING‘.

Zie onderstaand filmpje: Jan aan het woord tijdens het NieuwOrganiseren.nu Event


Zie onderstaand interviews met Sonia Sjollema (NSvP innovatief in werk) en Jan Smit (Broosz), initiatiefnemers van de CoP Nieuw Organiseren. Bekijk ook interviews met een paar deelnemers van de CoP Nieuw Organiseren, werkzaam bij Spirit, Menzis, ING en het ABC.