NVTZ Congres Nieuw Toezichthouden op 21 april 2016

21-03-2016

De NVTZ, De Nederlandse Vereniging voor Toezichthouders in Zorg en Welzijn, organiseert op donderdag 21 april a.s. het congres ‘Nieuw Toezichthouden’ van 10:30 – 16:30 uur op Landgoed Zonheuvel in Doorn, Amersfoortseweg 98, 3941 EP Doorn. Jan Smit van Broosz verzorgt tijdens dit congres een werksessie over de uitgangspunten, methodieken en zoekstrategieën voor Nieuw Toezicht in de praktijk.

Experimenteren met Nieuw Toezichthouden

Momenteel vinden veel experimenten van Nieuw Toezichthouden plaats. Sommige zijn nog in een beginfase, met andere vormen is inmiddels enkele jaren ervaring opgedaan. Dit congres biedt de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, ervaringen te delen en kennis te maken met deze nieuwe vormen.

Programma

Start van het programma is om 11.00 uur met de volgende gastsprekers:

  • drs. Marco van Alderwegen, lid van de NVTZ Commissie ‘Van optimalisatie naar innovatie’. U wordt meegenomen in de bedoeling van toezicht nu en in de toekomst.
  • drs. Mildred Hofkes, oprichtster van het onafhankelijke platform NieuwBestuur, laat zich uit over de ‘gap’ tussen toezicht en samenleving.
  • drs. Charles Laurey, toezichthouder bij o.a. ZuidZorg en ex-interim bestuurder van Meavita, geven aan welke goede punten bij de huidige manier van toezichthouden juist behouden moeten blijven.

Na de lunch zijn er 6 werksessies:

1. Kwalitatief toezichthouden vanuit strategisch reputatiemanagement, door drs. Chris Roelen en drs. Barbara Nanninga (NieuwBestuur)

2. Uitgangspunten, methodieken en zoekstrategieën voor Nieuw Toezicht in uw praktijk,  door drs. Jan Smit (partner van Broosz en initiatiefnemer NVTZ Community of Practice)

3. De link met de maatschappij en de continuiteit van de organisatie, door drs. Egon Hus en drs. Sara Bosman (NieuwBestuur)

4. Op naar meer diversiteit in Raden van Toezicht, door Drs. Nihat Eski (toezichthouder bij verschillende zorg- en welzijnsorganisaties)

5. Mini werkconferentie: coöperaties en toezicht, door Don van Sambeek (medeoprichter van De Koepel Zuid-Nederland) en Monique Spierenburg (expert Lokaal Organiseren Vilans)

6. De Schijf van Vijf voor goed en gezond Toezicht, door Caroline W. Wijntjes MBA (Eigenaar De Erkende Toezichthouder)

Aanmelden!

Heeft u interesse? Neem contact met ons op. U kunt zich ook direct aanmelden via de NVTZ