Dag van het Sociaal Domein!

13-04-2017

Op 11 mei a.s. organiseert Gemeente.nu het congres ‘De Dag van het Sociaal Domein’ in de Jaarbeurs Utrecht. Jan Smit, partner van Broosz, is dagvoorzitter en zal in de middag een workshop verzorgen over ‘De Werkgemeenschap als nieuwe sociale infrastructuur’.

Op deze dag staat het zoeken naar innovatieve vormen van samenwerken en het versterken van kwaliteit op het gebied van Jeugdhulp, de Participatiewet, Wmo en schulden/armoede centraal. Er zullen tips aangereikt worden om de samenwerking te verbeteren op verschillende niveau’s. Deze dag is interessant voor directieleden, managers & professionals actief binnen het Sociaal Domein.

Samenwerken aan een nieuwe sociale infrastructuur

In de ochtend komen vier sprekers aan bod; Wim Gorissen (directeur NJI) over de sturing op kwaliteit en de verbinding tussen beleid en uitvoering, Arjo Klamer (Wethouder gemeente Hilversum & hoogleraar Erasmus Universiteit) over de socialiserende gemeente, Viktor Everhardt (Wethouder gemeente Utrecht & voorzitter subcommissie VNG Jeugd) over hoe experimenten maatwerk mogelijk maken en Anke Siegers (Organisatiepsycholoog, conflictbemiddelaar en kantelaar) over hoe eigenaarschap en samensturing sleutels zijn tot succes.

Sociaal Domein Festival

Na het ochtend programma start het Sociaal Domein Festival waarin in vele interactieve sessies wordt gekeken naar verschillende mogelijkheden van samenwerken, sturen en monitoren binnen het Sociaal Domein. Jan Smit zal, zoals gezegd, in een interactieve workshop participanten uitdagen om het Rijnlandse concept van de werkgemeenschap in te zetten binnen het Sociaal Domein. In deze workshop zal hij zijn ervaring delen opgedaan in de Jeugdzorg, lees hier meer over in de publicatie: ‘Bezielde Professionals & Pionierende Wethouders’. In deze publicatie deelt Jan Smit zijn reflecties over de stand van de transformatie van de zorg voor jeugd en de ontwikkeling van werkgemeenschap.

Praktische informatie

Datum: donderdag 11 mei

Tijd: 09:00 – 16:45

Locatie: Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6, 3521 AL Utrecht

Voor meer informatie over het programma en de aanmelding klik hier.