EEN DIALOOG MET DE LEDEN!

30-01-2014

Dinsdag 19 maart jl. faciliteerde Jan Smit een World Café voor de ledenraad van Rabobank Barneveld-Voorthuizen en woensdag 27 maart jl. met de leden van de vakgroep CES van de Vereniging UNETO-VNI, een ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de elektrotechnische detailhandel.

 

 

 

 

De kracht van de dialoog!
Samen in gesprek gaan met de eigen leden rond belangrijke strategische thema’s is cruciaal in deze tijd van complexe vraagstukken. Samen nadenken en kennis delen levert vaak betere en duurzame oplossingen op voor problemen en een sterk fundament voor een nieuwe en gedragen strategie.

Tijdens de sessie van Rabobank Barneveld- Voorthuizen is met de leden van de bank onder andere gesproken over de vraag hoe de coöperatieve kracht van deze Rabobank versterkt kan worden? Welke regionale uitdagingen relevant kunnen zijn? Daarnaast zijn de behoeften van de klanten geinventariseerd. Uit de reacties van de aanwezige leden is te concluderen dat dit een succesvolle, leerzame en interessante World Café was, waarbij waardevolle dialogen zijn gevoerd en waarbij de leden zich gehoord hebben gevoeld.

In opdracht van UNETO-VNI faciliteerde Jan Smit op 27 maart jl. een Strategie Café met de ondernemers/leden van deze branchevereniging. Met veel enthousiasme gingen de deelnemers met elkaar in dialoog over cruciale vraagstukken.

Jaap Peters (auteur van o.a. De Intensieve Menshouderij en het Rijnlandboekje en veelgevraagd spreker) hadden we daarbij uitgenodigd als inspirator. Hij nam de deelnemers mee in zijn verhaal over cruciale dimensies van de Nieuwe Tijd.

Het faciliteren van Large Group Interventions
De World Café is een voorbeeld van een Large Group Intervention. Een innovatieve methode om een levendige dialoog op te zetten rondom vragen die er echt toe doen. Ons bureau wordt vaak gevraagd deze dialogen te faciliteren. Een dialoog tussen mensen die de handen ineen willen slaan en samen beleid willen maken of samen de strategie willen bepalen.

Wij kunnen Large Group Interventions faciliteren en organiseren waarin participatief wordt gewerkt met groepen mensen aan belangrijke vraagstukken.