Doe mee & draag bij aan de ontwikkeling van Nieuw (Rijnlands) Toezicht

10-10-2019

Broosz heeft de ambitie om de ontwikkeling van nieuwe vormen van toezicht houden en verantwoording te ondersteunen. Daarom start begin komend jaar de derde community of practice groep met toezichthouders uit zorg & welzijn. Verschillende sectoren zijn al vertegenwoordigd, waaronder ouderenzorg, gehandicaptenzorg, welzijn en jeugdzorg. Met toezichthouders uit o.a. Kalorama, Livio, MEEr-groep en Rosengaerde. Pioniers uit organisaties als Abrona, ASVZ, Het Baken, JP van den Bent, Pleyade, Stichting ELA en Zorgcentra De Betuwe gingen hen in eerdere Communities voor. In de Community of Practice kunnen toezichthouders ondersteund door Broosz, ervaringen delen en inspiratie opdoen met gelijkgestemde pioniers en zich voeden met het gedachtengoed van nieuw organiseren en anders verantwoorden.

Waarom?

Toezichthouders spelen een cruciale rol in de beweging naar meer humane zorg. De maatschappelijke ontwikkelingen wijzen naar ruimte voor maatwerk en vakmanschap, het terugbrengen van de menselijke maat. Om deze beweging duurzaam te kunnen maken is ontwikkeling van toezichthouderschap nodig, passend op de nieuwe visie van anders verantwoorden. Om aan die ontwikkeling bij te dragen startte Broosz een Community of Practice Nieuw Toezicht, in samenwerking met kwartiermakers René Hoff (Zorgcentra De Betuwe & ex-JP van den Bent), Eppie Fokkema (Archipel Zorggroep) en bestuurder Ruud Klarenbeek (JP van den Bent), samen met moderator Jan Smit (Broosz).

Ben jij ook gegrepen daar anders verantwoorden? Doe mee, en draag bij aan de ontwikkeling van toezichthouderschap dat past bij de maatschappelijke roep om de menselijke maat!

Bent u geïnteresseerd?

  • Bekijk hier de informatie pagina van de aankomende CoP Nieuw Toezicht
  • Lees een persoonlijke interviews met Johan Visser en met Cock Aquarius, toezichthouders en deelnemers aan de 2e editie van de CoP Nieuw Toezicht
  • Neem contact met ons op voor meer informatie, of bel met Jan Smit (06-48276374)