Changing the GAME PLUS

13-09-2015

Al eerder is Broosz Changing the GAME | Expeditie Jeugdzorg Anders opgestart met een groep pioniers uit verschillende organisaties. Voor een impressie klik hier. Deze kantelaars, koplopers en verbinders uit de zorg voor jeugd werken samen met hun bestuurders toe naar concrete acties en vernieuwingsimpulsen in hun eigen context en delen hun kennis en ervaringen.

Complexe transformatie

De zorg voor jeugd, ook de Justitiële Jeugdinrichtingen en Jeugdzorg PLUS, zit in een complexe transformatie waarin van alle betrokken partijen het uiterste wordt gevraagd. In deze tijd  is het cruciaal dat bestuurders zich verbinden met getalenteerde en mogelijk dwarsdenkende professionals uit de sector. Deze potentiele ‘gamechangers’ werken soms vanuit heel andere perspectieven en zullen de toekomst vorm gaan geven binnen de zorg voor jeugd. Om ook voldoende aan te sluiten bij de specifieke werkpraktijk van JJI en Jeugdzorg Plus professionals kunnen we nu, dankzij extra middelen van de FCB, Associatie voor Jeugd en een eigen bijdrage van de kant van de organisaties, ook dit leernetwerk opstarten, Changing the GAME PlusBroosz is mede initiatiefnemer en werkt nauw samen met alle betrokkenen.

Interesse voor deze aanpak?

Het bedenken, opzetten en concretiseren van nieuwe ideeën kost tijd en aandacht. Met vallen en opstaan kunnen professionals tijdens deze expeditie met elkaar én hun bestuurders aan de slag gaan en leren. Door ontmoetingen met collega’s uit het werkveld, deskundigen en andere gidsen, worden momenten van inspiratie en reflectie georganiseerd, zodat moed en energie kan ontstaan om daadwerkelijk door te zetten. Naast een aantal meetups, is er ruimte om op maat support te bieden aan specifieke initiatieven. Voor meer informatie over deze aanpak van Changing the GAME bekijk dan eens de website en lees blogs van pioniers of stuur een mailtje aan georgette@broosz.nl.