CHANGEMAKER VAN DE TOEKOMST IN ZORG EN WELZIJN? MELD UW YOUNG PROFESSIONAL AAN VOOR HET TOP!

30-01-2014

Talentvolle Young Professionals zijn essentieel voor het vormgeven van de zorg- en welzijnsorganisatie van de toekomst. Jonge, ambitieuze, hoogopgeleide medewerkers zijn met hun frisse blik en enthousiasme enorm waardevol! In tijden van bezuinigingen is dit een kwetsbare groep. Maar willen zorg- en welzijnsorganisaties vernieuwen, dan zijn deze enthousiaste en talentvolle professionals hard nodig.

Het Transvorm Ontwikkel Programma (TOP) is een initiatief van Transvorm i.s.m smit | kempink development en is een belangrijke impuls voor de ontwikkeling van talentvolle Young Professionals in de zorg- of welzijnssector. In het TOP staan persoonlijke ontwikkeling en Nieuw Organiseren centraal. In een programma van 5 inspirerende en motiverende bijeenkomsten en een afsluitend programma krijgen de Young Professionals een impuls met als doel bewustwording van zijn/haar eigen rol en invloedssfeer. Doordat de deelnemers van het TOP vanuit verschillende werkvelden ervaring uitwisselen is dit enorm waardevol en maakt dat je niet alleen mét elkaar leert maar ook ván elkaar. Voor verdere informatie over de data klik hier.

Voor de 2e editie van het TOP dat start op 16 januari 2014 zijn wij op zoek naar talentvolle Young Professionals (HBO/WO) met maximaal 3 jaar werkervaring binnen een zorg of welzijnsorganisatie.
Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Inschrijven is nog mogelijk! Voor meer informatie kun je contact met opnemen met Georgette Kempink (programmaregisseur) of meld je direct aan bij Transvorm. Young Professionals van alle organisaties in zorg en welzijn zijn welkom deel te nemen!

Interessant om te lezen zijn de blogs die geschreven zijn naar aanleiding van de 1e editie van het TOP:
Rianne van den Heuvel (deelnemer) heeft een essay geschreven als onderdeel van het jaarbericht van de Provinciale Raad Gezondheid, lees hier. Het blog van Joost Morssinkhof (deelnemer) is opgenomen in de Oratie van Prof. dr. Robbert Huijsman, zie hier.