Nieuw Organiseren Jeugdzorg

Zorgen over de Jeugdzorg

René Peters, Tweede Kamerlid van het CDA op het gebied van armoedebeleid, schuldhulpverlening, jeugdzorg, jeugdreclassering en kinderbescherming, gaat regelmatig in gesprek met ervaringsdeskundigen, wetenschappers, bestuurders en professionals die allemaal worstelen met de vraag hoe de jeugdzorg beter kan. Hij maakte een reeks podcasts. Deze heeft hij nu gebundeld in het boekje: Zorgen over de Jeugdzorg. De essenties van al deze verhalen staan nu dus ook op papier!

Nieuw Organiseren

Ook onze collega Jan Smit kreeg ‘zendtijd’ om zijn verhaal en perspectief te delen. “Mijn passie is de transformatie binnen het sociaal domein. Dat klinkt actueel. Iedereen heeft het erover. Maar weinigen zijn er werkelijk mee bezig”. Smit pleit voor ruimte voor mensen, vernieuwers, die echt willen en kunnen èn hij pleit voor het stap voor stap afbreken van de oude logica en managementpraktijk die al het mooie in de weg staat. Zijn verhaal over de transformatie naar Nieuw Organiseren kun je ook terugvinden in dit boekje. Maar lees ook de andere inspirerende verhalen. Peters beoogt met deze gesprekken en de verschillende inzichten die ze opleveren de discussie rondom de jeugdzorg te verbreden en te verdiepen. Hij hoopt dat gemeenten en zorgorganisaties met de aanbevelingen direct aan de slag kunnen.

Bestellen

Het boekje is te bestellen via managementboek.nl. Bij elke verhaal vind je een QR-code, zodat je alle podcasts direct kunt beluisteren. Wil je alvast de podcast met Jan beluisteren? Dan kan dat hier. Heb je naar aanleiding van zijn verhaal vragen of zoek je advies of ondersteuning in je eigen praktijk? Jan Smit is bereikbaar via jan@broosz.nl.