UITNODIGING EVENTS IN ZORG & WELZIJN!

30-01-2014

Op 24 en 31 mei 2012 leveren we als smit | kempink development een bijdrage aan twee unieke evenementen in de Zorg & Welzijnssector. Centrale thema’s zijn; zelforganisatie, eigen regie en sociale innovatie. Graag nodigen we ons netwerk uit om mee te denken over de toekomst van de Zorg en Welzijnssector. Lees verder voor ons aanbod!
In beide – uiterst interactieve – evenementen staat, zoals je ons kent, Nieuw Organiseren centraal en tref je een interessant netwerk waarin je nieuwe inzichten en inspiratie kunt opdoen en je jouw eigen ervaringen en vraagstukken met anderen kunt delen.

Voor de conferentie ‘Zelforganisatie in de zorg – eigen regie’ hebben we 7 vrijkaarten (reguliere prijs €99,- excl. btw) weg te geven. Wie het eerst komt wie het eerst maalt. Interesse? Stuur dan z.s.m. een email naar amarins@smitkempink.nl

Leiden in de Zorg – Ontregel de Zorg
HRcommunity (LinkedIn community met meer dan 25.000 leden) organiseert op 24 mei a.s. een event voor en door zorgprofessionals. De twee hoofdthema’s van de dag zijn Sociale Innovatie en  Arbeidsmarktoplossingen. Daarbinnen bepaalt u zelf waar het over gaat. Er zijn pitches in de zogenoemde Inspiratie Carrousel, workshop en World Café rondes.

Jan Smit verzorgt in de middag een interactieve workshop waarbij concrete inzichten en handvatten gegeven worden aan professionals die Nieuw Organiseren vorm willen geven. Hoe ontwikkel je zelforganiserende teams? Wat is de (toekomstige) rol van managers en teamleiders?

Zelforganisatie in de zorg – eigen regie
Stichting Zelforganisatie organiseert op 31 mei 2012 het congres ‘Zelforganisatie in de zorg’. Dit jaar is het kernthema ‘eigen regie’. Het huidige kabinet heeft de mond vol van zelfregie en eigen verantwoordelijkheid, vooral in het kader van de bezuinigingen. Hoe kun je de eigen regie van cliënten, zorgprofessionals, mantelzorgers en vrijwilligers in de zorg versterken? Wat moet je doen en wat moet je laten? Voor meer informatie; ‘Zelforganisatie in de zorg – eigen regie’

Jan Smit faciliteert in de middag de Open Space rondom dit thema. Hierin kun je je eigen vraagstuk inbrengen, zodat je na de dag een stap verder bent met een thema dat je op dit moment ter harte gaat!

smit | kempink development en Zorg en Welzijn
Als smit | kempink development ondersteunen we steeds meer Zorg en Welzijnsorganisaties.

  • In 2010 lanceerden we het SOUL Programma,  een programma over het realiseren van Nieuw Organiseren in Zorg en Welzijn.
  • Voor de Provinciale Raad Gezondheid Brabant faciliteerden we een Open Space voor 150 personen rondom het thema Burgerkracht in Zorg en Welzijn.
  • Transvorm, een samenwerkingsverband van werkgevers in Zorg en Welzijn in Noord-Brabant dat zich richt op strategisch arbeidsmarktbeleid, heeft ons gevraagd een programma te ontwikkelen voor Young Professionals in deze sector.
  • We ondersteunen gemeenten om samen met de sector handen en voeten te geven aan de decentralisering van de extramurale begeleiding naar de Wmo.

Geïnspireerd door deze ervaringen, treden we regelmatig naar buiten over de manier waarop we kijken naar Nieuw Organiseren in Zorg en Welzijn. De komende maand dus op 24 en 31 mei. We hopen je hier te ontmoeten.

Tip:  Weet je iemand in je eigen netwerk voor wie dit interessant is, stuur gerust deze link door.