Praktijkdag Nieuw Verantwoorden als Motor voor de Transformatie

21-10-2016

In samenwerking met Gemeente.nu organiseert Broosz op 10 november 2016 in Breukelen de praktijkdag Nieuw Verantwoorden als Motor voor de Transformatie in het sociaal domein.

De transformatie in het sociaal domein laten slagen door nieuw verantwoorden

Als zorgaanbieder, welzijnsinstelling of sociaal team staat uw cliënt centraal en bent u niet gebaat bij toenemende regeldruk. Hoe komt u in deze complexe situatie in gezamenlijkheid tot de zo nodige nieuwe vormen van verantwoording? Gastsprekers Annemarie van Dalen (Bestuurder van De Opvoedpoli en Care Express en toezichthouder in de gehandicaptenzorg) en Ed Vosselmans (Hoogleraar Management Control voor de publieke en non-profitsector) geven in de ochtend aan hoe u uw verantwoordingspraktijk afstemt op principes van het ‘nieuw organiseren’.

Waarom kiezen pioniers voor Nieuw Verantwoorden?

In de middag zullen René Peters (Wethouder sociale zaken, jeugd, onderwijs en integratie in de gemeente Oss) en Ruud Klarenbeek (Directeur J.P. van den Bent stichting) een praktijkcase inbrengen. Zij kiezen voor horizontaal verantwoorden in plaats van hiërarchisch. Dit stimuleert het leren en ontwikkelen van professionals. Hoe zorgen zij ervoor dat zorg en ondersteuning daadwerkelijk transformeren binnen de vereiste kaders en regelgeving?

Jan Smit van Broosz is dagvoorzitter en moderator van deze dag en zal een introductie geven over Nieuw Verantwoorden.

Meer informatie & Aanmelden

Klik hier voor details rondom het programma en de sprekers.

Klik hier om u direct in te schrijven voor de Praktijkdag Nieuw Verantwoorden.

Tijd: 09:00 – 16:30 Locatie: Van der Valk Breukelen, Stationsweg 9, 3621 LK Breukelen

Naar aanleiding van de Praktijkdag Nieuw Verantwoorden schreef Jan Smit de blogs, ‘Bureaucratische verantwoording onder vuur’ en ‘Inspirerende vernieuwing voor de jeugdzorg‘.