Kom naar Praktijkdag Nieuw Verantwoorden op 28/9!

28-08-2017

In samenwerking met Gemeente.nu organiseert Broosz op 28 september 2017 in Veenendaal voor de derde keer de praktijkdag Nieuw Verantwoorden als Motor voor de Transformatie in het sociaal domein. Kom ook naar deze interactieve dag!

De transformatie in het sociaal domein laten slagen door nieuw verantwoorden?

Als zorgaanbieder, welzijnsinstelling of sociaal team staat uw cliënt centraal en bent u niet gebaat bij toenemende regeldruk. Hoe komt u in deze complexe situatie in gezamenlijkheid tot de zo nodige nieuwe vormen van verantwoording? Gastsprekers Annemarie van Dalen (Bestuurder van De Opvoedpoli en Care Express en toezichthouder in de gehandicaptenzorg) en Ed Vosselman (Hoogleraar Management Control voor de publieke en non-profitsector) geven in de ochtend aan hoe u uw verantwoordingspraktijk afstemt op principes van het ‘nieuw organiseren’.

Waarom kiezen pioniers voor Nieuw Verantwoorden?

In de middag zullen Ruud Klarenbeek (Directeur J.P. van den Bent stichting) en Wilma Prins (Strateeg Transformatie Jeugd binnen het sociale domein in de gemeente Utrecht) een praktijkcase inbrengen. Ruud Klarenbeek over horizontaal in plaats van hiërarchisch verantwoorden. Dit stimuleert het leren en ontwikkelen van professionals. Hoe zorgt J.P. van de Bent ervoor dat zorg en ondersteuning daadwerkelijk transformeert binnen de vereiste kaders en regels? Wilma is vanuit haar rol vanaf het begin betrokken geweest bij het zoeken naar vormen van sturen, bekostigen, volgen en verantwoorden die passen bij de leidende principes van Nieuw Organiseren en neemt actief deel aan het gesprek hierover aan diverse tafels.

Jan Smit van Broosz is dagvoorzitter en moderator van deze dag en zal een introductie geven over Nieuw Verantwoorden.

Praktische informatie

Datum: donderdag 28 september 2017

Tijd: 09:00 – 16:15

Locatie: Van der Valk Veenendaal, Bastion 73, 3905 NJ Veenendaal

Aanmelden & meer informatie

Klik hier voor details rondom het programma en de sprekers.

Klik hier om u direct in te schrijven voor de Praktijkdag Nieuw Verantwoorden.

Naar aanleiding van de Praktijkdag Nieuw Verantwoorden schreef Jan Smit de blogs, ‘Bureaucratische verantwoording onder vuur’ en ‘Inspirerende vernieuwing voor de jeugdzorg‘.