Hop on the bus!

12-06-2014

Vandaag gaat Broosz op pad met de Young Professionals die momenteel deelnemen aan het Transvorm Ontwikkel Programma (TOP). Deze Young Professionals zijn allen werkzaam in zorg en welzijn in de provincie Brabant en hebben het afgelopen half jaar, geïnspireerd door een aantal sprekers, trainers en elkaar, stil gestaan bij hun eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling. Vandaag staat in het teken van sociale innovatie, verhalen, ontmoeten, omdenken, Young Professionals, de toekomst van Brabant, de zorg in beweging en het ontwikkelen van eigen innoveerkracht …. en wellicht nog veel meer.

Vandaag ontmoet deze groep allerlei mensen uit het werkveld die ieder op hun eigen manier bezig zijn met innovatie in zorg en welzijn. Er wordt een tour gemaakt met een ‘eigen’ bus langs:
– een Strateeg bij de Gemeente Tilburg die zich bezighoudt met de WMO
– een Verandercoach die stil staat bij het ontwikkelen van eigen innoveerkracht
– een Zorgprofessional werkzaam in een zelfsturend team
– een Ondernemer met een bijzonder verhaal
– een Changemaker met goede ideeën en een groep enthousiaste Young Professionals
En ze vinden het allemaal leuk en interessant om de Young Professionals van het TOP te ontvangen en met hen van gedachten te wisselen en gebruik te maken van hun frisse blik!

Een verzorgde reis?

In zekere zin is deze reis verzorgd….. De gasten zijn ‘geregeld’ in samenspraak met de deelnemers, de bus staat steeds klaar en de catering verzorgd. Toch is niet het hele programma voor deze dag ingevuld en uitgekauwd. Tijdens de ontmoetingen, tijdens de reis is er volop ruimte voor dialoog en ruimte om eigen vragen en ideeën in te brengen, om te mijmeren, te reflecteren en geïnspireerd te raken. De reis gaat van Tilburg naar Vught, naar Oosterhout en weer naar Tilburg. Een rondje langs de velden van innovatie en beweging…….

Schermafbeelding 2014-06-12 om 09.38.37