HET TOP, EEN KRACHTIG LEERNETWERK

30-01-2014

Op dinsdag 5 maart jl. hebben de Young Professionals van het TOP (Transvorm Ontwikkel Programma) hun laatste workshop gehad over Invloed. De focus lag op het vergroten van de eigen invloed. Als je graag iets wilt bereiken en je weet waar je voor staat, hoe kun je dan jouw invloed vergroten en bereik je wat je voor je ogen hebt?

Het TOP is een impuls van de professionele en persoonlijke ontwikkeling van Young Professionals werkzaam in zorg en welzijn. En een impuls voor een krachtig leernetwerk bestaand uit jonge collega’s uit verschillende organisaties om hun kennis en ervaring delen. In het TOP hebben zij onder andere stil gestaan bij belangrijke thema’s en vragen voor Young Professionals, het vergroten van de eigen invloed, het bedenken van ‘speldenprikken’ om beweging en verandering te creëren en persoonlijke vragen tijdens intervisiesessies.

Tijdens een Kenniscarrousel over Invloed kregen de deelnemers de gelegenheid dit onderwerp verder uit te diepen. Programma Regisseur Georgette Kempink ontving samen met de deelnemers een drietal gasten waaronder Iris Meerts (directeur van Stichting Zelforganisatie), Mariëlle Hornstra (psycholoog GGD Rivierenland) en Bernet Ragetli (kunstenaar). De gasten deelden hun ervaring en hun eigen verhaal rondom het thema.

Op 30 mei a.s. organiseert Stichting Transvorm een afsluitend Event: World Café: ‘TOP ontmoet TOP’.De talentvolle Young Professionals uit het TOP gaan tijdens deze sessie, onder leiding van Jan Smit van smit | kempink development in dialoog met de TOP uit zorg en welzijn, bestuurders en leidinggevenden. Daarnaast is Jaap Peters, veelgevraagd spreker en auteur van o.a. De Intensieve Menshouderij, te gast. De doelstelling is samen te komen tot nieuwe inzichten en initiatieven om de uitdagingen in de zorg en welzijnssector het hoofd te bieden.