SUCCESVOLLE START CHANGING ZWOLLE

30-01-2014

Op 12 en 13 november 2012 heeft Georgette Kempink, programma regisseur, samen met een enthousiaste groep professionals van de gemeente Zwolle een succesvolle start gemaakt met het Changing Zwolle programma. Het programma loopt van november 2012 tot april 2013.

De eerste module vond plaats bij de Droom van Zwolle. Oenze Dijkstra, gemeente secretaris, gaf het startschot, hij wenste de deelnemers veel plezier en stak zijn enthousiasme en hoge verwachtingen niet onder stoelen of banken.

Professionals kunnen en willen van harte bijdrage aan vernieuwende initiatieven die essentieel zijn voor organisaties van de toekomst. De deelnemers worden uitgedaagd en geïnspireerd om samen met veranderkundigen en ervaringsdeskundigen op het gebied van Nieuw Organiseren concrete initiatieven en betekenisvolle interventies vorm te geven die bijdragen aan de ontwikkeling van hun eigen team, afdeling of de organisatie in zijn geheel.

Deze eerste module stond in het teken van kennismaking, het delen van ervaring en kennis over Nieuw Organiseren, Rijnlands denken, Zelforganisatie, Organisatiedynamica en dergelijke. De deelnemers werden daarbij gevoed en geprikkeld door een tweetal gasten. Jaap Peters introduceerde Nieuw Organiseren vanuit een Rijnlands perspectief en Jan Smit richtte zich naast het begeleiden van de Open Space, meer op het maken van de beweging richting Nieuw Organiseren.