Leerconferentie Jong in de Buurt 30 juni 2016!

10-05-2016

‘De transformatie van het sociaal domein vraagt om nieuwe manieren van organiseren, leren, veranderen én verantwoorden.’

Op 30 juni 2016 van 09.30 tot 17.00 uur organiseert Broosz samen met de Associatie voor Jeugd en de Stichting Innovatie Jeugd de Leerconferentie Jong in de Buurt* in Akoesticum, Ede. Wij delen dan graag inzichten met u, verkregen uit het onderzoek Jong in de Buurt. In deze interactieve Leerconferentie staan kennisdeling en co-creatie centraal. We gaan in gesprek en op zoek naar de transformatie agenda voor de komende periode. Graag nodigen we uit: wethouders, bestuurders én professionals uit het jeugddomein. Schrijf je nu hier in!!

Transformatiedialoog

In drie gemeenten en regio’s, Diemen, Walcheren en Maasland-Uden-Veghel, is de Transformatiedialoog de basis geweest voor het onderzoek Jong in de Buurt. De Transformatiedialoog is een onderzoekende benadering om in dialoog met de werkgemeenschap rondom de zorg voor jeugd op zoek te gaan naar nieuwe manieren van leren, veranderen en verantwoorden op basis van praktijkervaringen.

Klik hier voor het filmpje waarin de Transformatiedialoog uitgelegd wordt.

Resultaten en ervaringen centraal

Op 30 juni zullen de resultaten en ervaringen uit het onderzoek Jong in de Buurt centraal staan:

– Onderzoeksresultaten Jong in De Buurt: In welke mate lukt het om de transformatie te realiseren?
– Anders Organiseren, Leren en Verantwoorden? Drie Gemeenten (Diemen, Walcheren en Maasland/Uden/Veghel), drie Werkgemeenschappen, drie ervaringen met de Transformatiedialoog.
– Wat zijn cruciale onderwerpen voor de volgende fase van de transformatie?

De Werkgemeenschap aan het woord

Betrokken wethouders, René Peters (Oss), Albert Vader (Vlissingen) en Ruud Grondel (Diemen), samen met professionals uit de werkgemeenschappen voor de jeugd uit hun gemeenten, geven een beeld van de inzichten die zij opdeden met de Transformatiedialoog in hun gemeenten. Hoe ver zijn we met de transformatie? Wat betekent dat voor de volgende fase? Voor hoe we leren, veranderen én verantwoorden binnen de zorg voor de jeugd? En voor alle betrokken spelers in het complexe veld?
Deze inzichten geven aanleiding voor dialoog en vragen om nieuwe initiatieven. Daarvoor is op 30 juni alle ruimte. Daarbij wordt op veel meer plekken gezocht om de Jong in de Buurt transformatie ambitie vorm te geven.

Programma

09:30 Ontvangst met koffie en thee

10:00 – 12:30 Transformatie in Zicht?

Bevindingen Jong in de Buurt & Transformatiedialogen door Jan Smit , facilitator en onderzoeker. In co productie met wethouders en professionals uit Oss (eo), Diemen en Walcheren én bestuurders betrokken bij Jong in de Buurt.

Nieuwe tijden, Anders Organiseren? Transformatie Jeugdzorg in perspectief. Jaap Peters, spreker, auteur en organisatie adviseur, reageert op de inzichten en uitdagingen en plaatst ze in een breder perspectief.

12:30 – 13:15 Lunch

13:15 – 16:00 Transformatie Café!

Wethouders, bestuurders, beleidsmakers, professionals in dialoog over brandende transformatie vragen. Komen we op basis van de inzichten uit dit onderzoek tot andere punten voor de transformatieagenda voor de komende tijd?

16:00 – 17:00 Transformatie in zicht?

Wat zijn de grondtonen van de dag? Waar zit de muziek? En hoe orchestreren we de ondertonen? Transformatie agenda & Transformatie initiatieven.

Borrel.

Praktisch

Locatie: Akoesticum, Nieuwe Kazernelaan 2 – D 42 6711JC EDE

Bereikbaarheid: Akoesticum ligt aan het Station van Ede-Wageningen en is dus goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Via deze link is er ook een routebeschrijving beschikbaar.

Parkeren: Akoesticum ligt in de uiterste hoek van het kazerneterrein: volg de weg en de (bruine en witte) borden Akoesticum/Frisokazerne naar de ruime parkeerplaats aan de achterkant van het gebouw. De ingang bevindt zich aan de voorzijde.

Tijd : 10:00 – 17:00 (09:30 ontvangst)

De Leerconferentie Jong in de Buurt wordt georganiseerd door de Associatie voor Jeugd samen met de Stichting Innovatie Jeugdzorg en Broosz, als afsluiting van een tweejarig ontwikkelings- en onderzoekstraject onder leiding van Jan Smit (Broosz). Bernard van Leer Foundation heeft het project financieel mogelijk gemaakt.