Jeugdzorgplein op Rijnland Praktijk Festival!

04-03-2018

Op dinsdag 24 april 2018 vindt het Grootste Rijnland Praktijk Festival van Nederland plaats. Hèt festival waar vakmensen en andere praktijkbeoefenaren hun ervaringen, inzichten en werkwijzen met elkaar delen en elkaar inspireren om hun Rijnlandse praktijken vorm te geven.

Op dit festival, dat wordt georganiseerd voor en door professionals uit de voorste linie organisaties vind je volop inspirerende praktijkvoorbeelden van Rijnlands denken en doen uit verschillende sectoren zoals de jeugdzorg, maar ook het onderwijs, bedrijfsleven, overheid en het sociaal domein.

Jeugdzorgplein

Broosz organiseert het Jeugdzorgplein op het Grootste Rijnland Praktijk Festival van Nederland. Daar kun je verhalen horen van professionals uit de praktijk die op een of andere manier vrije ruimte wisten te creëren met hun vernieuwende initiatieven. Kom en laat je inspireren! Sprekers op het Jeugdzorgplein zijn in ieder geval:

  • Abdellaziz Akhath van WazZap: Hij coacht jongeren en helpt hen om aan hun toekomst te werken. WazZap is ontstaan na een aantal jaar ervaring binnen de justitiële jeugdgevangenis met jongeren.
  • Suzanne de Ruig van JIM: een initiatief waarmee uithuisplaatsing van jongeren voorkomen wordt door niet-professionals als vertrouwenspersoon van de jongere in te schakelen.
  • Marieke Snel van THINK, een initiatief dat met een leerlijn voor sociaal emotionele ontwikkeling op scholen kinderen weerbaar maakt door hen waardevolle levenslessen aan te bieden.
  • Jan Smit e.a. Werkgemeenschap voor de zorg voor de jeugd Walcheren: Het werken aan een brede maatschappelijk opgave zoals de zorg voor jeugd vraagt om het overstijgen van de organisatiegrenzen en een focus op de bedoeling van alle betrokken organisaties samen: goede zorg voor de jeugd. Deze opgave vraagt om een werkgemeenschap. Dit experiment zijn gemeente Vlissingen, Middelburg en Veere met elkaar aangegaan. Eerst in het kader van een onderzoek voor de Associatie voor Jeugd, vanaf 2017 als een manier van samen bouwen aan de transformatie van de zorg voor de jeugd Walcheren waaraan nu ook bestuurders zich gecommitteerd hebben. Lessen uit het veld.

Daarnaast is er ruimte voor interactie. Breng jouw eigen ervaring in of denk mee met de vernieuwers over die uitdagingen die ze hebben.

Programma

Naast bovengenoemde sprekers uit de jeugdzorg staat er nog véél meer op het programma. Nieuwsgierig? Lees hier de algemene uitnodiging van het Rijnland Praktijk Festival, of kijk alvast welke praktijkverhalen worden gedeeld op de website.

Grootste Rijnland Praktijk Festival van Nederland.

Powered by Slow Management Magazine (sinds 2007)

Wanneer: Dinsdag 24 april 2018 van 10.00 tot 17.00 uur

Locatie: Campus Zonheuvel, Doorn, Amersfoortseweg 98

Entree: € 195,00

https://www.hetgrootsterijnlandpraktijkfestivalvannederland.nl/