Ontdek ons programma voor Leiders in Zorg en Welzijn

20-03-2024 |

Wij zijn de programmamakers van het inspiratieprogramma “Beweging in Leiderschap & Nieuw Organiseren” en kondigen hierbij de start van alweer de 5e editie aan in oktober 2024 van het Programma voor bestuurders, managers en toezichthouders in zorg en welzijn.  We geloven dat vernieuwing en transformatie onvermijdelijk zijn in zorg en welzijn. Dit programma is ontworpen om… Lees verder »

Welzijnswerk op zijn Rijnlands podcast #4

Podcast Beweging in Leiderschap en Nieuw Organiseren

25-11-2022 |

In deze vierde podcast in de serie Beweging in Leiderschap en Nieuw Organiseren, gaat Jan Smit (Broosz) in gesprek met bestuurders Nieske Blaauw en Saskia Smeenk over hoe zij vanuit een Rijnlandse besturingsfilosofie hun welzijnsorganisaties fuseren en hun rol pakken als samenwerkingspartner van de gemeente. Deze podcast is onderdeel van het gelijknamige inspiratieprogramma bedoeld voor… Lees verder »

De werkgemeenschap als richtinggevend perspectief

06-09-2022 |

In het afgelopen half jaar was collega Jan Smit dagvoorzitter en begeleider van een serie bijeenkomsten in opdracht van de Stichting Lezen en Schrijven. Naar aanleiding van deze sessies schreven zij een artikel. Het is mooi om te zien hoe het Rijnlandse concept van de Werkgemeenschap dat Jan daar introduceerde zo geland is als het… Lees verder »

Levend netwerk voor bestuur en toezicht in zorg & welzijn

Levend Netwerk

08-02-2022 |

We onderzoeken de komende tijd hoe we de ontwikkeling van nieuwe toezichtspraktijken samen met bestuurders kunnen versterken in een levend netwerk dat elkaar minimaal één keer per jaar ontmoet. Al zeven jaar ondersteunen, inspireren en begeleiden we vanuit Broosz toezichthouders die de managementbureaucratie en de uitgangspunten van het New Public Management willen ontstijgen. Toezichthouders die… Lees verder »

Beweging in Leiderschap & Nieuw Organiseren podcast #3

Podcast Beweging in Leiderschap en Nieuw Organiseren

03-11-2021 |

In deze aflevering gaat Tim Hirschler (Broosz) in gesprek met collega’s Georgette Kempink en Jan Smit. Beiden spannen zich al ruim twee decennia in om een humane manier van organiseren en veranderen te ondersteunen. Deze podcast is onderdeel van het inspiratieprogramma Beweging in Leiderschap en Nieuw Organiseren.  Aanzet tot een andere kijk op organisatieverandering Jan… Lees verder »

Miniconferentie ‘Rijnlands bestuur en toezicht’ op 10 november

Rijnlands Bestuur en Toezicht

20-10-2021 |

Op 10 november a.s. van 16.00 tot 20.00 uur organiseert Broosz de miniconferentie: ’Rijnlands bestuur en toezicht als basis voor de humanisering en vernieuwing van zorg en welzijn’. Dit ter afsluiting van alweer de 3e Community of Practice Nieuw Toezicht. Bestuurders en toezichthouders die het Rijnlandse perspectief op bestuur en toezicht een warm hart toedragen,… Lees verder »

Beweging in Leiderschap & Nieuw Organiseren Podcast #2

Podcast Beweging in Leiderschap en Nieuw Organiseren

07-10-2021 |

De tweede aflevering van de podcast Beweging in Leiderschap en Nieuw Organiseren is live! Ditmaal met de titel: Wil je het goede doen? Stop met managementdenken. In deze aflevering gaat Tim Hirschler (Broosz) in gesprek met collega Jan Smit. Jan zet zich al ruim 20 jaar in om vernieuwers in het sociaal- en publiek domein… Lees verder »

Beweging in Leiderschap en Nieuw Organiseren Podcast #1

Podcast Beweging in Leiderschap en Nieuw Organiseren

13-07-2021 |

In het najaar van 2021 start Broosz samen met Movimento een nieuw inspiratieprogramma voor èn door bestuurders en managers uit zorg en welzijn. Ter inspiratie en verdieping van het programma Beweging in Leiderschap en Nieuw Organiseren produceert Broosz een korte serie podcasts met verhalen van bestuurders en veranderaars die bezig zijn met die transformatie en… Lees verder »

Zorgen over de Jeugdzorg

Nieuw Organiseren Jeugdzorg

15-03-2021 |

René Peters, Tweede Kamerlid van het CDA op het gebied van armoedebeleid, schuldhulpverlening, jeugdzorg, jeugdreclassering en kinderbescherming, gaat regelmatig in gesprek met ervaringsdeskundigen, wetenschappers, bestuurders en professionals die allemaal worstelen met de vraag hoe de jeugdzorg beter kan. Hij maakte een reeks podcasts. Deze heeft hij nu gebundeld in het boekje: Zorgen over de Jeugdzorg. De essenties… Lees verder »

Doe mee: Community of Practice Nieuw Organiseren gaat online!

Community of Practice Nieuw Organiseren

15-01-2021 |

Heb jij op dit moment een veranderambitie of opgave in het publiek of sociaal domein en ben je ervan overtuigd dat organiseren anders kan? Ervaar je dat anders organiseren echter niet vanzelfsprekend is? Voel je je ook wel eens gevangen tussen twee werelden van jouw visie op wat er nodig is en wat ‘de organisatie’… Lees verder »

Download het boek ‘Pionieren naar Nieuw Organiseren’

Download het boek 'Pionieren naar Nieuw Organiseren'

13-11-2020 |

De publicatie ‘Pionieren naar Nieuw Organiseren’ (2016) is nu beschikbaar als download. We stellen deze publicatie graag ter beschikking als impuls voor vernieuwers, zoekers en doeners die in deze veranderlijke tijd willen herbezinnen, om vanuit stevige principes het Nieuw Organiseren door te zetten. Download het boek ‘Pionieren naar Nieuw Organiseren’ hieronder. Pioniers aan het woord Dit… Lees verder »

BESTEL DOORLEVEN VAN NIEUW ORGANISEREN

17-06-2020 |

Het slotstuk van de Broosz trilogie over Nieuw Organiseren ziet het licht! Een rijk gezelschap van deelnemers aan de Community of Practice Nieuw Organiseren vertrouwden hun persoonlijke ervaringen toe aan elkaar en aan het papier. Ondersteund door collega’s van Broosz, Guido van de Wiel en voorzien van duiding door Jan Smit en diverse vooruitdenkers uit… Lees verder »

De crisis als motor voor uw schoolontwikkeling

26-05-2020 |

De Coronacrisis heeft een enorme impact op het onderwijs. Dit is tegelijk een unieke kans, die scholen samenbrengt en ruimte geeft om te experimenteren en daarvan te leren. Leerlingen, docenten en schoolleiders doen unieke ervaringen op. Welke waardevolle lessen liggen daarin besloten? Tim Hirschler van Broosz ondersteunt scholen om dit moment ten volle te benutten…. Lees verder »

Nieuw Toezicht: loslaten van controle en toch verantwoording dragen?

24-04-2020 |

Op 8 april startte de Community of Practice Nieuw Toezicht. De Community of Practice Nieuw Toezicht is een plek waar toezichthouders, die bezig zijn met het experimenteren met nieuwe manieren van toezichthouden, elkaar kunnen ontmoeten om ervaringen uit hun praktijk te delen. Voor het eerst in de geschiedenis van de Community of Practice Nieuw Toezicht… Lees verder »

Broosz Hulplijn

23-04-2020 |

‘Een mogelijkheid die je niet ziet, bestaat ook in de werkelijkheid niet’ Als Broosz ondersteunen we iedereen die binnen (jeugd)zorg, welzijn, onderwijs of overheid het verschil wil maken om de menselijke maat dichterbij te brengen. Iedereen die een stap verder wil zetten in de eigen praktijk. Of je nu zorgprofessional, bestuurder, coach of toezichthouder bent…. Lees verder »

Oproep tot experimenteren: welke wethouders durven?

Podcast Beweging in Leiderschap en Nieuw Organiseren

22-04-2020 |

Podcast “Jeugdzorg, hoe nu verder?” van René Peters met Jan Smit  Op 17 april is de 13e aflevering van de podcast “Jeugdzorg, hoe nu verder?” van René Peters online gekomen. Peters is Tweede Kamerlid van het CDA op het gebied van armoedebeleid, schuldhulpverlening, jeugdzorg, jeugdreclassering en kinderbescherming. Jan Smit, partner van Broosz, is al jaren bezig met het begeleiden van de… Lees verder »

Groeien naar Nieuw Toezicht

Rijnlands Bestuur en Toezicht

18-03-2020 |

Op 8 april 2020 start (ivm Corona uitbraak online) de derde Community of Practice Nieuw Toezicht in Zorg & Welzijn vanuit een Rijnlands perspectief. Zoek je een plek om je te ontwikkelen en te leren van toezichthouders van andere organisaties? En ben je gegrepen door een andere kijk op organiseren en anders verantwoorden? Schrijf je… Lees verder »

Terugkijken webinar met drie vernieuwende bestuurders

Broosz Webinar Terugkijklink

06-02-2020 |

Op 20 januari j.l. organiseerde Broosz het anderhalf uur durende webinar ‘Transformeren? Anders organiseren, anders besturen, volhouden vanuit visie!’. Je kunt nu de uitzending terugkijken met ervaren pioniers en bestuurders Ruth Maas, Fieke van Deutekom en René Peters. Kijk hier het webinar terug. Rijnlandse principes als uitgangspunt. Jan Smit van Broosz gaat in gesprek met… Lees verder »

Broosz organiseert webinar met drie vernieuwende bestuurders!

07-01-2020 |

Op 20 januari 2020 van 20:00 tot 21:30 uur organiseert Broosz een live webinar ‘Transformeren? Anders organiseren, anders besturen, volhouden vanuit visie!’. Te gast zijn ervaren pioniers en bestuurders Ruth Maas, Fieke van Deutekom en René Peters. Aanmelden kan vanaf nu: meld je aan via deze link! Ben jij bezig met Anders, Duurzaam, Slim of… Lees verder »

Broosz Webinar met drie vernieuwers

13-12-2019 |

Save the Date! Op maandagavond 20 januari 2020 om 20.00 uur organiseert Broosz een live en interactief WEBINAR met drie ervaren bestuurders te weten: Ruth Maas van Zorgcentra de Betuwe uitgeroepen tot Rijnlander van het jaar 2019, Fieke van Deutekom van zorgorganisatie Kalorama en René Peters, lid van de Tweede Kamer voor het CDA voor… Lees verder »