Programma leiders in zorg & welzijn editie maart 2023

08-11-2022

Ben je bestuurder of manager in zorg en welzijn? Ben je toe aan een inspirerende en leerzame time-out? Dan is ons inspiratieprogramma Beweging in Leiderschap & Nieuw Organiseren wellicht passend voor jou. Het is bedoeld voor leiders die vinden dat een transformatie in zorg en welzijn onvermijdelijk is. Hoe die noodzakelijke veranderingen van de grond te krijgen of verder door te zetten is nog wel een zoektocht. Je kunt je weer inschrijven. Nu voor de editie in maart 2023. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar.

Je eigen morele kompas

Het programma is passend voor hen die zich in korte tijd willen (her)oriënteren en verdiepen in de kern van het gedachtegoed van Nieuw (Rijnlands) Organiseren én die open staan voor reflectie en zelfonderzoek met betrekking tot hun eigen rol als leider en de uitdagingen waar ze voor staan. Je krijgt zicht op die factoren van het managementdenken die de vernieuwing van welzijn en zorg in de weg staan en legt in korte tijd een stevig fundament voor Nieuw Organiseren, gekoppeld aan je eigen praktijk. Je onderzoekt daarnaast wat de nieuwe veranderkunde die ermee verbonden is voor jou betekent. Verder ga je samen met andere bestuurders en managers aan de slag met je eigen vraagstukken. Maar niet zonder te reflecteren op je eigen morele kompas waarmee je jouw koers op weg naar een meer humane zorg steviger kunt doorzetten.

Ervaren bestuurders te gast

De route weg uit het vastgelopen managementparadigma gaat niet over rozen. Het unieke aan dit programma is dat ervaren bestuurders en verschilmakers uit zorg en welzijn een belangrijke rol spelen in het programma en hun verhaal delen. Zo ontstaat een sterk ‘van, voor en door’ karakter. Het programma bestaat uit drie modules van een etmaal met telkens een Diner Pensant, een overnachting op een locatie in het midden van het land, en een dag met ruimte voor verdere verdieping en persoonlijke reflectie. Er is ruimte voor maximaal 10 deelnemers.

Feedback van deelnemers

‘Ik heb op een hele prettige manier veel kennis opgedaan over het gedachtegoed van Nieuw Organiseren. De sessies met de begeleiders en de gesprekken met ‘ambassadeurs’ en ervaringsdeskundigen waren een unieke
ervaring. Dit heeft mij, meer dan ik van tevoren had kunnen vermoeden, geholpen
aan ideeën over hoe nieuw organiseren in mijn organisatie kan groeien.’

Michiel Hoek, manager klant & organisatie Noorderbreedte

‘Dit programma geeft woorden aan iets wat ik ergens al wist en voelde. Het gedachtegoed, de ervaring van medebestuurders en medeparticipanten en de rijke kennis en ervaring van de begeleiders geven me houvast en maken gretig om hiermee aan de gang te gaan. Tip: doe dit met collega’s. Dan komt er iets in beweging!’

Nieske Blaauw, directeur-bestuurder Welzijn Vianen

Inschrijven kan nog!

Online kennismaking
Vrijdag 10 maart 15.00 – 17.00 uur

Op locatie midden van het land
Module 1
Donderdag 30 maart 17.00 uur tot vrijdag 31 maart 17.00 uur
Module 2
Woensdag 19 april 17.00 uur tot donderdag 20 april 17.00 uur.
Module 3
Donderdag 11 mei 17.00 uur tot vrijdag 12 mei 17.00 uur.

Download hieronder onze brochure voor meer informatie over het programma en de kosten. Direct aanmelden kan via aanmelden@broosz.nl. Ook voor vragen kun je hier terecht. En luister ook naar onze podcasts die we maakten.

Dit programma is een samenwerking met Movimento. Lees hier het interview met twee van de vier initiatiefnemers,
Astrid Booij (Movimento) Liewers en Jan Smit (Broosz), over hun ambitie met dit initiatief.

Download hier direct de brochure.